Gratis proefles Skip to main content

Fysieke en Mentale coaching voor jeugd

Aan jezelf werken door middel van sport en spel in boks vorm.

Ieder kind is uniek

Ieder kind moet de kans krijgen zich op een veilige manier te kunnen ontwikkelen, dat is een basis behoefte. Maar soms gaat dat niet. Dan gebeuren er dingen om je heen waar je geen invloed op hebt omdat je nog zo jong bent en niet weet wat er gebeurt. Jouw veilige basis is dan aan het wankelen.

Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je ouders gaan scheiden, je veel gepest wordt op school of omdat je een problematiek met je mee draagt bijvoorbeeld ADHD of Autisme of ben je en voel je je gewoon anders. Dat is dan allemaal veel en het is moeilijk om daar mee om te gaan. Dat kan heel veel met je doen, zowel in je lichaam als in je hoofd. Alleen er over praten helpt je niet, want je zit een beetje op slot. Dan is het is goed om daar aan te werken door sport en spel in boks vorm.

Fysiek, Mentaal en Emotioneel gaan we kijken wat voor jouw werkt en bij je past. Daarbij gaan we de vier basisemoties (bang, blij, boos, verdrietig) verkennen en gaan we samen op pad om jouw weer weerbaar te maken!

BACK IN BALANCE

BACK IN BALANCE

BACK IN BALANCE

BACK IN BALANCE

BACK IN BALANCE

Bewegen is belangrijk

Zonder beweging is een kind niet gezond. Ook is beweging heel belangrijk voor de sociale én cognitieve ontwikkeling van een kind. Toch beweegt bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig.

De voordelen van bewegen voor kinderen:

Uit onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat beweging voor kinderen specifiek zeer gunstige effecten heeft.

1. Verbetert coördinatie en motoriek
Beweging zorgt voor een betere ontwikkeling van coördinatie en motoriek bij kinderen. Zo wordt een kind bijvoorbeeld handiger en leniger.
2. Verbetert fitheid
Van veel bewegen wordt een kind fitter: uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek & coördinatie verbeteren.
3. Verlaging depressieve symptomen
Verlaagt het risico op depressieve symptomen.
4. Verwerking van angst en stress
Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het lichaam efficiënter omgaat met het verwerken van angst en stress. Zeker sporten leidt af van negatieve gedachten.
5. Een beter humeur
Bewegen en sporten stimuleert de productie van endorfine, een stof die je humeur verbetert en je gelukkig(er) laat voelen.
6. Versterkt spieren en botten
Beweging zorgt voor een krachtiger en sterker lichaam.
7. Vermindert of voorkomt diabetes
Voldoende lichaamsbeweging verbetert de insulinegevoeligheid bij kinderen. Regelmatige beweging helpt het menselijk lichaam namelijk om de bloedsuikerspiegel weer omlaag te brengen.
8. Meer zelfvertrouwen en hoger gevoel van eigenwaarde
Beweging heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn van kinderen en jongeren.
9. Vermindert gewicht en vetmassa
Vermindert gewicht en vetmassa bij kinderen met overgewicht en obesitas